Dulciuri și chipsuri pentru copii, pro sau contra?

Dacă ești mămică sau pur și simplu vrei să îți exprimi și tu părerea, ai venit unde trebuie. Eu sunt mama unei bebelușe de 5 luni, dar și sora mai mare a unui băiețel de 6 ani. De-a lungul timpului am observat că alimentația copiilor diferă de la un an la altul pentru că apar din ce în ce mai multe produse pe piață.

Părerea mea

Ca să îmi exprim din start părerea, eu nu sunt de acord ca un copil să mănânce atât de multe dulciuri sau alte gustări din comerț. Sunt sigură că multe dintre voi vor spune că atunci când eram noi mici nu avea nimeni atâta grija de alimentația noastră și uite că suntem mari și sănătoși. Iar eu vin repede cu argumentul pe care îl folosesc când cineva nu îmi înțelege intenția pe acest subiect: sunteți de acord că pe vremea noastră nu existau atâtea alimente care conțin chimicale, o diversitate atât de mare de dulciuri și de chipsuri și așa mai departe?

Îi dăm sau nu dulciuri? Cum reușim să îl refuzăm?

Acestea fiind spuse, ce facem? Ce îi dăm să mănânce și cum spunem ,,NU” fețișoarei triste care cere din tot sufletul dulciuri? O să îi dau, nu zic că voi fi atât de crudă, dar voi încerca să îi fac cât mai multe prăjituri în casă, vom găti împreună și ne vom bucura de o alimentație cât mai sănătoasă și mai echilibrată. Aleg să introduc cât mai multe alimente gătite pentru că, în acest mod, pot să reduc numărul de E-uri, grăsimile și zahărul pentru a evita eventualele probleme de sănătate. Vă vine să credeți că un plic de praf de copt (nu dau nume, dar sigur îl puteți găsi ușor) conține două E-uri?

Ce fel de cereale aș alege eu?

Subiectul era despre cerealele pentru copii. Mi-am exprimat sincer părerea despre alimentație, acum să vă spun cum stă treaba cu cerealele în mintea mea. Nu cred că îi voi da toată ziua cereale cu ciocolată, muuuult zahăr și arome artificiale! O să citesc de multe ori listele de ingrediente și o să aleg ceva cât mai natural cu putință, tot ce e mai bun pentru puiul meu. În funcție de ce îi va plăcea, mă gândesc la fulgi de cereale(ovăz, grâu, secară) cu fructe uscate și nuci sau semințe sau cereale integrale. Am testat de curând noile cereale de la Nestle, Cheerios cu ovăz și cu măr și scorțișoară. Conțin peste 85% crereale integrale de ovăz și au conținut redus de zaharuri. Mie mi-au plăcut! Nu sunt foarte dulci și aromele nu sunt intense, le-am consumat cu lapte sau cu iaurt, dimineața sau ca gustare.

Cheerios Ovăz

Sunt curioasă ce ați alege voi pentru copiii voștri și de ce. Dacă v-a plăcut acest articol sau dacă vreți să îmi spuneți părerea voastră, puteți lăsa un comentariu aici.

Să aveți o zi minunată!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s